Egészségvédelem

1145 Budapest, Erzsébet királyné u. 30/b.
Tel: +36 1 783 6468, e-mail - info@atepatikad.hu
Nyitva tartás
...foglalja le a felírt receptek alapján gyógyszereit!
Gyógyszerrendelés!

...foglalja le a felírt receptek alapján gyógyszereit!

...hogy tünetei gyorsan enyhüljenek!
Segítünk...

...hogy tünetei gyorsan enyhüljenek!

...az Ön partnere a gyógyulásban!
A mi patikánk...

...az Ön partnere a gyógyulásban!

Previous Next
A A A

Makara MihalyMinden ember szeretne minél tovább élni. Az egészségügyi hatóságoknak az emberi életkor növelésével párhuzamosan kiemelt feladata annak megvalósítása, hogy egyidejűleg csökkenjen az emberek betegségben eltöltött napjainak száma, hiszen az egészségügyi kiadások így csökkenthetőek. A cél elérésében - az egészséges életre nevelés erősítése mellett - kiemelt szerepe van a szűrővizsgálatoknak. Mit tudunk a szűrővizsgálatokról? Mikor kötelező és mikor függ az egyéntől a vizsgálaton való megjelenés? Mennyire kor- és nemfüggőek a vizsgálatok?
Ezekről a kérdésekről dr. Makara Mihályt a Szent László Kórház főorvosát, a kórház Tudományos Bizottságának tagját kérdeztük.

Gyerekmento autoAkár egy baleset, akár akut betegség miatt kell mentőt hívni, ha gyermekkel történik, akkor azt igazságtalannak és talán tragikusanak érzi az ember. 15 éve speciális gyermek-mentőorvosi kocsi működik Budapesten. Ez nem mentőautó, hanem személyautó, amely attól speciális, hogy gyermek-sürgősségi ellátásban gyakorlott szakorvost szállít a helyszínre és minden gyermek-mentéshez szükséges eszköz teljes méretválasztékban rendelkezésre áll az autón.

CSupor DezsoA vitaminok között a D-vitamin az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen. Hiánya számos betegség forrása lehet. A téma kapcsán Dr. Csupor Dezsőt a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kar Farmakognóziai Intézetének oktatóját, egyetemi docenst, a Magyar Fitoterápiás Munkacsoport szakmai vezetőjét, az MGYT Gyógynövény Szakosztályának elnökét kérdeztük. A közelmúltban jelent meg hiánypótló könyve a PirulaKalauz, amely 260 gyógynövényről, vitaminról, ásványi és egyéb anyagról ad egységes elvek alapján rendszerezett, tudományos tényeken alapuló információkat.

2018 FGMár a múlt század végén feltűnt pszichés „betegségként” a túlfeszített munkával járó tünetegyüttes, amelyet ma burnout, más néven kiégés szindrómaként említenek. A munkahely megtartásával, a túlterheltséggel kapcsolatos probléma-együttesről Prof. Dr. Faludi Gábort a Semmelweis Egyetem emeritus professzorát, a Magyar Pszichofarmakológusok Társaságának elnökét kérdeztük.

Veszélyhelyzet...

Venykivaltas m

Alma Akciók

ALMA NEW

Törzsvásárlóink

torzsvasarlo2

FB oldalunk