encianlogo

Kapcsolat

1145 Budapest, Erzsébet királyné u. 30/b.
Telefon: 36(1)783 64 68
E-mail: atepatikad@upcmail.hu

Nyitva tartás

Hétfőtől péntekig: 8.00 - 20.00
Szombat-vasárnap: 8.00 - 13.00

biztonsagos etrendkiegeszitoket forgalmazo patika2

Patikainfo

Házhozszállítás

 

hazhozszallitas

Gyógyszerészi Gondozás

 

gyogygond3

Homeopátia-info

Homeopátia-Info
megujulas

fajdalom4Ahány ember, annyi féle fájdalom létezik. A fájdalom természetes figyelmeztető jelzése szervezetünknek, hogy valami nincs teljesen rendben.  Lehet csoportosítani aszerint, hogy milyen testrészeken jelentkezik, vagy aszerint hogy mi a kiváltó oka a fájdalomnak.

Egy biztos, mindig arra ösztönöz, hogy figyelmünket a fájó pontra irányítsuk, és lehetőség szerint találjuk meg a fájdalmat kiváltó tényezőket. Ezek meghatározása nem mindig egyszerű, és addig is, míg a kiváltó okot nem sikerül megtalálni és megszüntetni, nagyon fontos a fájdalom csillapítása. A leggyakoribbak a mozgásszervi fájdalmak, az ízületek, csontok, inak és izmok fájdalma. Kiváltó ok szerint lehetnek fizikai sérülések, (rándulás, húzódások, törés) következményezi vagy valamilyen belső eredetű gyulladásos, autoimmun, kopásos folyamatok során jelentkező fájdalmak. Az utóbbiak bármelyik ízületet érinthetik, az ujjpercek egészen kis ízületeitől a legnagyobb csípőízületig. Az ízületek feladata a csontok összeköttetése és mozgatása valamint a stabilitás és rugalmasság biztosítása mozgás közben. Az egészséges ízületekben a csontok az érintkezési felületét porc borítja. A porc sima felszínű, erős anyag, amely tompítja a két kapcsolódó csont ütközését. A porcot ízületi folyadék veszi körül, amely az ízület mozgékonyságát növeli. Amennyiben a porc felszíne egyenetlenné válik, a mozgás közben fellépő súrlódás következtében idővel kopás, gyulladás alakul ki, amely a csontok közvetlen érintkezéséhez, roncsolódásához vezet. Gyakran egy rossz mozdulat, vagy baleset okozza az ízületet körülvevő szalagok húzódását, szakadását, vagy a porcfelszín sérülését. A szervezet természetesen megpróbálja helyreállítani a sérült szöveteket, de ezalatt az idő alatt szükség van az adott ízület nyugalmára, hogy erőltetéssel, túlterheléssel ne károsodjon tovább a sérült terület. Ezért lép fel fájdalom. A fájdalmat az ízület és csonthártya idegvégződéi közvetítik a központi idegrendszer felé. Krónikusan visszatérő fájdalomesetén fontos a kivizsgálás, mert lehet egy bakteriális fertőzés szövődményei is, és akkor a tüneti kezelés, vagy csak a fájdalom csillapítása nem elegendő.

Az ízületi fájdalmak kezelésének számos módja lehet, melynek egyik legfontosabb tényezője a gyógyszeres fájdalomcsillapítás. Az Algoflex termékcsalád több fajta segítséget is kínál az ízületi fájdalmak kezelésére. Hatóanyaguk nemcsak fájdalomcsillapító, hanem gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik. Az Algoflex gél a fájdalmas területen hat, bőrön át felszívódva a fájdalom helyén fejti ki hatását. A gél vivőanyagai biztosítják, a hatóanyag eljutását a fájdalom helyére, anélkül, hogy általános mellékhatásoktól tartani kellene. Bármelyik ízület is érintett, helyi kezeléssel csillapítható a fájdalom és a gyulladás. Az Algoflex gél javasolt reumás eredetű ízületi-, csont, és izomfájdalmak esetén, valamint ficamok, húzódások, rándulások, zúzódásos sérülések esetén a fájdalmas terület helyi kezelésére.

Az Algoflex Izom+Izület kapszula hosszan tartó segítséget nyújt a különböző gyulladásos eredetű, hasogató és tartós ízületi fájdalmak kezelésére. Retard kapszula formátumának köszönhetően hosszan tartó felszívódásával akár 12 órán át hat.

Vény nélkül kapható gyógyszer.

Forrás: sanofi-aventis