encianlogo

Kapcsolat

1145 Budapest, Erzsébet királyné u. 30/b.
Telefon: 36(1)783 64 68
E-mail: atepatikad@upcmail.hu

Nyitva tartás

Hétfőtől péntekig: 8.00 - 20.00
Szombat-vasárnap: 8.00 - 13.00

65 felett

Házhozszállítás

 

hazhozszallitas

Patikainfo

biztonsagos etrendkiegeszitoket forgalmazo patika2

Gyógyszerészi Gondozás

 

gyogygond3

Homeopátia-info

Homeopátia-Info
megujulas

Allergia és csípések kezelése homeopátiás szerekkel

A szénanátha tünetei hasonlítanak a megfázáséhoz, de ilyenkor nem fertőzés, hanem a szervezet ártalmatlan anyagokra adott rendellenes reakciója áll a háttérben. Aki „gyakorló” allergiás, általában magával viszi gyógyszerét az utazásokra is……

Érdemes azonban tudni, hogy számos homeopátiás szer alkalmazható kiválóan az allergia tüneti kezelésére, mellékhatások és korhatár nélkül. Ilyen például a CORYZALIA, egy náthára speciálisan összeállított komplex homeopátiás készítmény. Ha a szem könnyezése, viszketése jellemző, a CORYZALIA kiegészíthető az EUPHRASIA nevű szerrel. A HISTAMINUM az allergiás reakció során felszabaduló, és kellemetlen tüneteket okozó hisztamin hatását csökkenti, bármely allergiás folyamatnál alkalmazható.

A rovarcsípéseknél a rovar nyála vagy mérge válthat ki allergiás reakciót. A csípés helyén viszketést, fájdalmat okoz, a bőr megduzzad és kivörösödik. Trópusi országokban a csípések ellen indiai citromfű-olaj és víz keverékével( 1 pohár vízbe 5 csepp olaj) kenik be a szabad bőrfelületet. A sebre helyezett jégkocka enyhíti a fájdalmat. Pók vagy skorpió csípése után, illetve ha a méh vagy darázs csípése légszomjat, hányást vagy fulladást okoz, azonnal orvoshoz kell fordulni! A duzzadt, ödémás rovarcsípések szere a méhecskéből készült APIS, a szúrásoké a LEDUM. A LEDUM szúnyogcsípések megelőzésére is jó. Ha a csípés helye kékes-vörös, TARENTULA a választandó szer.

A csalánkiütések jól kezelhetők a csalánból készült URTICA URENSSEL. E viszkető bőrelváltozás onnan kapta a nevét, hogy csaláncsípés hatására mindenkin megjelenik. A csalánkiütést legtöbbször élelmiszer, szúrós növény, vagy rovarcsípés okozza. Ha a beteg nagyon nyugtalan, a kiütés vörös és fáj, a mérges szömörcéből készült RHUS TOXICODENDRON lesz hatásos. Ha a csalánkiütés gyógyszer szedése után jelentkezik, vagy átterjed a torokra és a szájüregre, orvosi segítséget kell kérni.

Forrás: Boiron