encianlogo

Kapcsolat

1145 Budapest, Erzsébet királyné u. 30/b.
Telefon: 36(1)783 64 68
E-mail: atepatikad@upcmail.hu

Nyitva tartás

Hétfőtől péntekig: 8.00 - 20.00
Szombat-vasárnap: 8.00 - 13.00

biztonsagos etrendkiegeszitoket forgalmazo patika2

Patikainfo

Házhozszállítás

 

hazhozszallitas

Gyógyszerészi Gondozás

 

gyogygond3

Homeopátia-info

Homeopátia-Info
megujulas

huvelygomba7A nők 75%-a élete során valamikor sarjadzógombás hüvelyfertőzésen, orvosi nyelven vulvovaginalis candidiasison (VVC) esik át. A visszatérő hüvelygomba, a vulvovaginalis candidiasis (RVVC) ezzel szemben a menopausa előtti nők mintegy 5%-át sújtja.

 
Az RVVC-ben szenvedő nők gyakran alkalmaznak önkezeléseket recept nélkül kapható helyi készítményekkel, és a hosszantartó kezelések gyakran a szeméremtest irritativ gyulladását okozzák.
  
A pontos diagnózis felállítása elengedhetetlen, ugyanis a feltételezett VVC miatt önkezelést végző nők csupán 28%-ában mutatható ki a fertőzés gomba vizsgálattal. A betegek nagy része tehát ok nélkül alkalmazza ezeket a vény nélkül kapható szereket. Több mint 100 féle Candida faj és több mint 200 törzs létezik. A VVC leggyakoribb kórokozója a Candida albicans. A visszatérő, a krónikus és a perzisztáló VVC olyan fogalmak, amelyeket gyakran kevernek, holott megjelenésük, előfordulásuk és ellátásuk elvei eltérőek.
   
A visszatérő hüvelygomba, a visszatérő VVC a nőkben általában a szülőképes életperiódusban jellemző, bár néha a menopausa után is felüti a fejét, leggyakrabban ösztrogén-pótlást alkalmazó vagy immunszuppresszív kezelésben részesülő nők esetében. A visszatérő VVC azt jelenti, hogy 12 hónap alatt több mint 4 VVC-s epizód lép fel, vagy minimum 3 olyan epizód alakul ki, mely nem antibiotikum szedés kapcsán fordul elő. Az epizódok között tünetmentes időszakok jellemzőek.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!
Forrás: Körúti Orvosi Centrum